237681
Książka
W koszyku
„W książce Żywienie w sporcie omówiono praktyczne wskazówki poparte dowodami naukowymi, które umożliwią poprawę wydolności fizycznej niezależnie od uprawianej dyscypliny sportowej”. Beth Van Fleet – zawodowa siatkarka plażowa, srebrna medalistka turnieju Norceca Beach Volleyball Circuit „Każdy sportowiec stosujący się do zawartych w książce zaleceń Dana Benardota może efektywniej trenować i rywalizować. W publikacji opisano wiele niezbędnych i praktycznych informacji, które pomogą całej drużynie i każdemu sportowcowi osiągać lepsze wyniki”. Bob Larsen – wyróżniony w galerii sław USTFCCCA, współprzewodniczący Grupy Zadaniowej ds. Rejestru Trenerów USATF (USATF Coaches Registry Task Force) „Podstawowym celem niniejszej książki jest zatem dostarczenie sportowcom i tym, którzy z nimi pracują, wiedzy, jak najlepiej dostosować żywienie do uprawianej dyscypliny sportu oraz w jaki sposób można uniknąć najczęstszych problemów zdrowotnych i urazów związanych z aktywnością fizyczną. Właściwe żywienie może znacznie wpłynąć na wydłużenie czasu kariery sportowca oraz poprawić jego zdrowie, osiągane wyniki sportowe i samopoczucie”.
Status dostępności:
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone (1 egz.)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Advanced sports nutrition : fine-tune your food and fluid intake for optimal training and performance
Uwaga ogólna
Druk dwuszpaltowy.
Zapis: "Wydanie drugie" na stronie tytułowej i okładce odnosi się do wydania oryginału, z którego dokonano przekładu.
Na stronie przytytułowej strona tytułowa oryginału.
Nazwy tłumaczy przejęte ze strony redakcyjnej.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronach 342-363. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej