236078
Książka
W koszyku
W książce zaprezentowano najnowsze poglądy na żywienie człowieka dorosłego. Autorzy odchodzą w niej od dawniej stosowanych podziałów diet, zależnych od jednostki chorobowej, stosując nomenklaturę zgodną z zaleceniami odpowiednich komisji Światowej Organizacji Zdrowia, a więc np. dieta bogatotłuszczowa, ubogoresztkowa, niskoenergetyczna itd. Duży nacisk położono na żywienie poza-jelitowe, dojelitowe i w nowotworach przewodu pokarmowego.
Status dostępności:
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Odbiorcami publikacji są lekarze, żywieniowcy, dietetyczki, a także studenci medycyny i wydziałów rolnych wyższych szkół rolniczych.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej