236307
Książka
W koszyku
W książce znajdziemy 49 przykładów aromatycznych roślin pospolitych i nieco rzadszych, bylin i drew, krzewów, pędów, owoców i nasion, kwiatostanów i pędów. Wykaz jest spisem przepisów stosowanych od stuleci ziół do celów kulinarnych. Każdej z 49 roślin towarzyszą opisy botaniczne, typowe miejsce występowania, zalecane czasy zbioru części przeznaczonych do zielnika kuchennego, opis właściwości i możliwego zastosowania oraz uproszczony przepis i korzyści z zastosowania.
Status dostępności:
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. R-64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia strona 208.
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Wykorzystanie ziół w kuchni górali gorczańskich.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej